Κάλυμα καλαθιού

Εδώ και καιρό χρειαζόμουν ένα κάτι για να έχω συγκεντρωμένα και οργανωμένα τα εργαλεία ραπτικής, όταν λοιπόν είδα πεταμένο στον δρόμο το εν λόγω καλάθι, δεν δίστασα καθόλου και του έδωσα ένα σπίτι. Το κάλυμα που έφτιαξα το μεταμόρφωσε στο ιδανικό κάτι που χρειαζόμουν…

Θα χρειαστείς ένα καλάθι (αν δεν είσαι τόσο τυχερός ώστε να το βρεις στο δρόμο, μπορείς και να το αγοράσεις…) και αρκετό ύφασμα για να καλύψεις το εσωτερικό του.

kalathi-1

Με μια μεζούρα μέτρησε το εσωτερικό του καλαθιού, το ύψος του και πόσο από το εξωτερικό του θέλεις να καλύψεις. Υπολόγιζε πάντα και ένα επιπλέον εκατοστό σε κάθε πλευρά για την ραφή. Αν σε βολεύει, μπορείς να δεις εδώ το σχεδιάγραμμα που έφτιαξα για να είμαι σίγουρη ότι έχω αρκετό ύφασμα.

kalathi-2

Σημείωσε και κόψε το ύφασμα σύμφωνα με το δικό σου σχεδιάγραμμα. Σε κάθε περίπτωση θα έχεις ένα κομμάτι κομμένο σε σταυρό.

kalathi-3

Στα σημεία που ενώνονται οι κάθετες με τις οριζόντιες πλευρές κάνε ένα διαγώνιο κόψιμο και σιδέρωσε το ύφασμα ώστε να τσακίσει όπως δείχνει η φωτογραφία. Ξαναμέτρα για να βεβαιωθείς ότι το κάτω κομμάτι του υφάσματος (μέσα από τα τσακίσματα) είναι όση η βάση του καλαθιού σου.

kalathi-4

Φέρε τις δύο άκρες αντικριστά με τις καλές πλευρές τους προς τα μέσα. Καρφίτσωσε και επανέλαβε με όλες τις πλευρές.

kalathi-5

Αφού καρφιτσώσεις όλες τις πλευρές, θα έχεις μια κατασκευή σαν την παραπάνω. Ράψε και τις 4 πλευρές.

kalathi-6

Δίπλωσε το τελείωμα του υφάσματος προς τα μέσα, καρφίτσωσε και ράψε. Αν θέλεις εδώ χρησιμοποιείς και μια διακοσμητική ραφή, εγώ χρησιμοποίησα ζιγκ-ζαγκ με κίτρινη κλωστή για μεγαλύτερο contrast.

kalathi-7

Τοποθέτησε το ύφασμά σου και το καλάθι σου είναι έτοιμο!

kalathi-8

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

3 σχόλια στο άρθρο “Κάλυμα καλαθιού”

  1. Έχω κάνει ακριβώς το ίδιο σε ένα παρόμοιο καλάθι για να αποθηκεύω τα ξύλα για το τζάκι. Η διαφορά είναι ότι είχα βάλει λαστιχάκι στα άκρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *