Ftiaxtoρουμ: O νέος πολυχώρος με σεμινάρια χειροτεχνίας από το ftiaxto.gr

Σεμινάρια χειροτεχνίας από το ftiaxto.gr

Έπειτα από χρόνια διαδικτυακής παρουσίας, το ftiaxto.gr αποκτάει πλέον και φυσική! Ένας νέος πολυχώρος με σεμινάρια χειροτεχνίας άνοιξε τις πόρτες του στο Μαρούσι και φιλοδοξεί να γίνει σημείο συνάντησης και δημιουργίας για χειροτέχνες από όλους τους τομείς του crafting και από όλη την Αττική!!

Και το όνομα αυτού…

Σεμινάρια χειροτεχνίας στο ftiaxtoρουμ στο Μαρούσι από το ftiaxto.gr

Οι πιο… ψαγμένοι από εσάς θα παρατηρήσατε την παρουσία του συγκεκριμένου ονόματος στη Χειροτέχνικα 2019, όπου και διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του ftiaxto.gr σεμινάρια κοσμήματος, mix media αλλά και για παιδιά.

Πίσω από όλα αυτά τα ποικίλης ύλης σεμινάρια για όλα τα επίπεδα γνώσεων, κρύβεται η έμπειρη ομάδα εισηγητών του ftiaxto.gr, η οποία προσπαθεί συνεχώς να προσφέρει στο κοινό των crafters τη μέγιστη δυνατή ποιότητα υλικών και καθοδήγησης ώστε να δημιουργήσουν μαζί τους τις πιο πανέμορφες χειροποίητες δημιουργίες και να εξελιχθούν επάνω στην αγαπημένη τους τέχνη!

Καλλιτεχνικά σεμινάρια στο Μαρούσι

 

Και ποια είναι τα σεμινάρια του ftiaxtoρουμ;

Δημιουργικά σεμινάρια για όλους τους τομείς της χειροτεχνίας και για όλα τα επίπεδα γνώσεων, ομιλίες, διαλέξεις, παρουσιάσεις και κάθε είδους event με θέμα τη χειροτεχνία, υπό την επιμέλεια των πιο έμπειρων και εξειδικευμένων εισηγητών και με την παρουσία των διασημότερων εκπροσώπων της χειροτεχνικής σκηνής για να τους γνωρίσετε από κοντά!

Μέσα στο 2019, πραγματοποιήθηκαν ταχύρυθμα σεμινάρια μίας συνάντησης, ενώ από τον Ιανουάριο του 2020 ξεκινούν μηνιαία προγράμματα σε ραπτική, κόσμημα και πλέξιμο.

Τα ταχύρυθμα σεμινάρια που έχουν γίνει ήδη και θα επαναλαμβάνονται σε τακτική βάση είναι:

σεμινάριο κοσμήματος στο Μαρούσι

Εισαγωγή στην κατασκευή κοσμημάτων

Στο τρίωρο αυτό εισαγωγικό σεμινάριο μαθαίνουμε πως τοποθετούμε κουμπώματα, κρικάκια, στοπάκια και αξεσουάρ σε ατσαλόσυρμα για να φτιάξουμε 2 διαφορετικά σκουλαρίκια και ένα βραχιόλι. Τέλος ασχολούμαστε με γράνες, μαθαίνουμε 3 διαφορετικούς τρόπους δεσίματος και φτιάχνουμε ένα κολιέ και μια καρφίτσα.

Αυτό είναι το ιδανικό σεμινάριο αν δεν έχεις ξανα-ασχοληθεί με την δημιουργία κοσμημάτων ή αν έχεις ασχοληθεί και θέλεις να λύσεις βασικές απορίες. Για περισσότερες πληροφορίες στείλε μας ένα email στο seminars@ftiaxto.gr ή κάλεσέ μας στο 210 8061676.

κοσμήματα με τσιμέντο στο ftiaxtoρουμ

Κόσμημα από τσιμέντο

Μέσα σε 3 ώρες, θα μάθεις για την ιστορία και τη σύσταση του υλικού καθώς και για τη χρήση του ως διακοσμητικό, έπειτα θα πειραματιστείς με τις αναλογίες του για μικρές επιφάνειες και με την ανάμειξή του με χρώματα και υλικά, και τέλος, θα δημιουργήσεις πανέμορφα κομμάτια τα οποία φυσικά και μπορείς να πάρεις φεύγοντας ώστε να χαρίσεις κομψότητα σε εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Για περισσότερες πληροφορίες στείλε μας ένα email στο seminars@ftiaxto.gr ή κάλεσέ μας στο 210 8061676.

Σεμινάριο φωτογράφησηε επαγγελματικού επιπέδου με κινητό

Φωτογράφιση επαγγελματικού επιπέδου με κινητό & απλά μέσα

Σε αυτό το workshop, μέσα σε 3 ώρες, ο Anthony David, γνωστός επαγγελματίας φωτογράφος και εισηγητής με εκπαιδευτικό κανάλι στο YouTube, σε μαθαίνει πως να έχεις επαγγελματικά αποτελέσματα, πως να φωτογραφίζεις σε μονόχρωμο φόντο ή να στήνεις ολόκληρο σκηνικό γύρω από το προϊόν σου χρησιμοποιώντας props και πως να φωτίζεις σωστά και επαγγελματικά χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το κινητό σου, οποιαδήποτε λάμπα ή το φως του ήλιου και μπόλικη φαντασία! Για περισσότερες πληροφορίες στείλε μας ένα email στο seminars@ftiaxto.gr ή κάλεσέ μας στο 210 8061676.

Σεμινάρια ραπτικής στο Μαρούσι

Μάθε να ράβεις (για αρχάριους)

Αυτό το σεμινάριο είναι για όποιον δεν έχει ξανακάτσει σε ραπτομηχανή! Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τη ραπτομηχανή, κάνουν εξάσκηση στα περάσματα κλωστών ενώ μαθαίνουν τις βασικές ραφές. Στο τέλος του μαθήματος ο κάθε συμμετέχοντας θα έχει αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και την εξοικείωση με την ραπτομηχανή ώστε να μπορέσει να ράβει χωρις καθοδήγηση!

Οι θέσεις είναι περιορισμένες έτσι ώστε ο κάθε συμμετέχοντας να έχει στην διάθεσή του μια ραπτομηχανή καθόλη την διάρκεια του μαθήματος. Για περισσότερες πληροφορίες στείλε μας ένα email στο seminars@ftiaxto.gr ή κάλεσέ μας στο 210 8061676.

Σεμινάρια ασημοκόλλησης στο ftiaxtoρουμ

Γνωριμία με την ασημοκόλληση

Σε αυτό το ταχύρυθμο σεμινάριο μαθαίνουμε την χρήση φλόγιστρου για να κολλήσουμε μεταξύ τους μέταλλα όπως ο χαλκός, ο μπρούτζος και ο αλπακάς, αλλά σημειώστε πως η ίδια τεχνική εφαρμόζεται και στο ασήμι και στον χρυσό. Μαθαίνουμε για κράματα, σημεία τήξης, οξείδωση, μεταλλουργία, θέματα ασφαλείας, σκόνες και βαρύτητα. Το σεμινάριο δεν προϋποθέτει εμπειρία στην κατασκευή κοσμημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες στείλε μας ένα email στο seminars@ftiaxto.gr ή κάλεσέ μας στο 210 8061676.

Σεμινάρια ζαχαρόπαστας και ζαχαροτεχνίας στο Μαρούσι

Σεμινάρια ζαχαροτεχνίας

Εδώ θα γνωρίσεις την ζαχαρόπαστα και θα μάθεις τα εργαλεία και την σωστή εφαρμογή τους σε μπισκότα, cupcakes και τούρτες!

Για περισσότερες πληροφορίες στείλε μας ένα email στο seminars@ftiaxto.gr ή κάλεσέ μας στο 210 8061676.

Και τα μηνιαία προγράμματα;

Από τον Ιανουάριο 2020 ξεκινάνε και τα μηνιαία προγράμματα σε κοπτική ραπτική (ρούχα), διακοσμητική ραπτική (αξεσουάρ), κόσμημα και πλέξιμο. Γράψου στο newsletter (στο μωβ κουτάκι στη δεξιά στήλη του site) για να ενημερωθείς για το πρόγραμμα!

 

Πώς μπορώ να έρθω;

Και η διεύθυνση μας: Κοιμήσεως Θεοτόκου 17Α & Θερμοπυλών στο Μαρούσι!

  • Αν έρχεσαι με συγκοινωνία, ο σταθμός Μαρούσι του ΗΣΑΠ απέχει μόλις 5′ με τα πόδια από το ftiaxtoρουμ και φτάνεις μέχρι να πεις “χειροτεχνίες”! Προτιμάς λεωφορείο; Κατεβαίνεις στη στάση “Διασταύρωση Μελισσίων” από όπου περνάνε οι γραμμές 446, 500, 550, Α7 και Α8 και απέχεις μόλις 2′ με τα πόδια!
  • Αν πάλι είσαι του αυτοκινήτου, δεν έχεις παρά να ανέβεις τη Λεωφόρο Κηφισίας και να μας συναντήσεις λίγο μετά τον κόμβο.
    Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις τη Λεωφόρο Αθηνών, να στρίψεις στην Κηφισού και έπειτα στην Αττική οδό όπου και θα βγεις και πάλι στον κόμβο Κηφισίας, λίγο πιο βόρεια του οποίου βρισκόμαστε.

Βρισκόμαστε στο πιο εμπορικό και κεντρικό σημείο του Αμαρουσίου, οπότε δύσκολο να μη μας βρεις!

Γίνε κι εσύ μέρος της δημιουργικής παρέας του ftiaxtoρουμ!

Κόσμημα, decoupage, ραπτική, ζωγραφική, χαρτοκοπτική, καλλιγραφία, κατασκευές και πολλά πολλά ακόμα σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις στον πιο.. χειροποίητο χώρο της Αθήνας!

Σε περιμένω να γνωριστούμε από κοντά και να γίνουμε μια μεγάλη παρέα με κοινό παρανομαστή την δημιουργία!

Για περισσότερες πληροφορίες στείλε μας ένα email στο seminars@ftiaxto.gr ή κάλεσέ μας στο 210 8061676.

Εργαστήρια
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

3 σχόλια στο άρθρο “Ftiaxtoρουμ: O νέος πολυχώρος με σεμινάρια χειροτεχνίας από το ftiaxto.gr”

  1. Καλημέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω δύο πράγματα. 1) Για να κάνω σχέδιο στο τοίχο string art με νήμματα και πινέζες/βίδες. Γνωρίζετε σας παρακαλώ που μπορώ να βρώ νήματα και πινέζες/βίδες;

    σας ευχαριστώ πολύ.

  2. καλησπέρα σας,

    θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε κάποιο προγραμματισμένο σεμινάριο για μακραμέ.
    σασ ευχαριστώ πολύ

  3. Καλησπέρα σας θα ήθελα σας παρακαλώ να με βοηθήσετε σε κάτι..έχω κουβερτονημα νούμερο 16 πεταλούδα τι νούμερο βελονάκι πρέπει να χρησιμοποιήσω για κουβερτουλα μωρουδιακη… Είναι από Κω ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *