Υγρό γυαλί που φωσφορίζει!

Φαντάζομαι υγρό γυαλί έχεις ξαναδουλέψει, το ήξερες όμως ότι τώρα υπάρχουν φωσφορίζουσες σκόνες που κάνουν τα αντικείμενα που φτιάχνεις να φωτίζουν στο σκοτάδι;
Τις σκόνες αυτές θα τις βρεις στο alfakem.gr και μπορείς να τις βάλεις σε οποιαδήποτε ρητίνη έχεις. Για αρχή, ανακατεύεις τα 2 υλικά του υγρού γυαλιού σύμφωνα με την δοσολογία που αναγράφεται στην συσκευασία.
Εγώ θέλησα να δοκιμάσω 2 φωσφορίζοντα χρώματα, το πράσινο και το μπλε, έτσι μοίρασα το υγρό γυαλί σε 2 ποτηράκια και έβαλα περίπου μισή κουταλιά του γλυκού σκόνη σε 35 ml ρητίνης.
Θέλει πολύ καλό ανακάτεμα! Να ξέρεις επίσης, ότι επειδή μιλάμε για μια σκόνη μέσα σε ένα υγρό, η σκόνη αυτή θα “κάτσει” στο κάτω μέρος. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις αυτό, είναι να αφήσεις το υγρό γυαλί στο ποτηράκι για περίπου 10 ώρες – το συγκεκριμένο υγρό γυαλί της resoltech πήζει τελείως στις 48 ώρες, και να κάνεις άλλο ένα καλό ανακάτεμα τότε πριν το βάλεις στα καλούπια. Έτσι η σκόνη θα αναμυχθεί την ώρα που το υγρό γυαλί θα έχει αρχίσει να σκληραίνει οπότε δεν θα κάτσει τόσο.
Όπως γνωρίζεις τα αστεράκια είναι το αγαπημένο μου σχήμα, έτσι τα επιλέγω για άλλη μια φορά για καλούπια. Τα αφήσα εκεί 48 ώρες για να σκληρύνουν πλήρως και στην συνέχεια τα αφαίρεσα.
Όπως βλέπεις, στο φως, το πράσινο δεν έχει δώσει σχεδόν καθόλου χρώμα στο υγρό γυαλί, ενώ η μπλε σκόνη έκανε το υγρό γυαλί μπλε. Τα αστεράκια αυτά θα μπουν τώρα στον ταβάνι του υπνοδωματίου του γιου μου για να κοιμάται κάτω από τα άσπρα.
Μιας και μου είχε περισσέψει μείγμα, είπα να κάνω μια δοκιμή να φτιάξω και πλανήτες. Έτσι έριξα σε σταγόνες ότι είχε μείνει πάνω σε μια πλαστική διαφάνεια και τα άφησα να στεγνώσουν.
Αυτό που δεν υπολόγισα είναι ότι οι σταγόνες θα “άνοιγαν” και έτσι κάποιοι πλανήτες κόλλησαν με κάποιους άλλους. Οι πιο πετυχημένοι τελικά ήταν οι μικρότερες σταγόνες!
Ευχαριστούμε τους χορηγούς υλικών που μας πρόσφεραν τα υλικά για αυτή την κατασκευή: