Ομάδα “Και στην Ελλάδα αγαπάμε το Πάτσγουωρκ”

quilt_along_introΗ αγαπημένη και πολυδραστήρια φίλη του Ftiaxto.gr Μάνια Χατζηιωαννίδη δεν σταματάει να μας εκπλήσσει με τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες της. Στο σημερινό της άρθρο, στην στήλη του Patchwork του Ftiaxto μας ενημερώνει για την νέα ομάδα που έχει ανοίξει στο Facebook με τίτλο “Και στην Ελλάδα αγαπάμε το Πάτσγουωρκ” και μας προσκαλεί να συμμετέχουμε κι εμείς με ένα quilt along. Μάθε λεπτομέρειες! Ευχαριστούμε Μάνια!

Σήμερα δεν έχει μάθημα. Ούτε και εκδρομή, όπως την άλλη φορά. Σήμερα θα σας πω τι ξεκινήσαμε να κάνουμε στην ομάδα μας στο Facebook, μήπως θέλετε να συμμετέχετε κι εσείς.

Όπως σας έχω ξαναπεί, έχει φτιαχτεί μια ομάδα στο Facebook με το όνομα “Και στην Ελλάδα αγαπάμε το Πάτσγουωρκ“. Σκοπός της ομάδας αυτής είναι πρώτα απ’ όλα να έχουμε έναν κοινό τόπο, όπου θα μπορούμε να συζητάμε τα θέματα που σχετίζονται με την τεχνική αυτή και βέβαια οπωσδήποτε να αλληλοβοηθιόμαστε, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει για το πάτσγουωρκ κάτι αντίστοιχο του Ράβελρυ (που ξέρουν όσες από μας πλέκουν).

quilt_along01
Ταυτόχρονα, είπαμε ως πρώτη κοινή εκδήλωση αυτής της ομάδας -γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλες- να κάνουμε ένα quilt along, δηλαδή να δουλέψουμε όλες πάνω στο ίδιο έργο. Σκεφτήκαμε λοιπόν να φτιάξουμε από ένα τετράγωνο με όποια τεχνική θέλουμε και ανάλογα με τον αριθμό των τετραγώνων που θα μαζευτούν, θα αποφασίσουμε το τελικό προϊόν.

Δείτε παρακάτω τις λεπτομέρειες:

Μέγεθος: Φτιάχνουμε όλοι 1 τετράγωνο 30 επί 30 εκατοστά.

Σχέδιο / τεχνική: Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να καταλήγει στο παραπάνω μέγεθος.

Χρώμα: Μια και είναι το πρώτο Ελληνικό quilt along, ας τιμήσουμε τα χρώματα της σημαίας μας: ας περιοριστούμε στο άσπρο και σε όλους τους τόνους του μπλε. Και ίσως για να γίνει και λίγο πιο χαρούμενο, ας βάλουμε και κάτι από τον ήλιο της!!!

quilt_along02
Υλικά:
Βαμβακερό ύφασμα και τη λεπτότερη πολυεστερική βάτα (0,5 εκ. περίπου πάχος).

Quilting: όλα τα κομμάτια που θα γίνουν, θα πρέπει να είναι καπιτοναρισμένα με τον τρόπο που θα αποφασίσει ο καθένας μας.

Ημερομηνίες: Επειδή είναι πρώτη φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τη συμμετοχή, τα κομμάτια θα πρέπει να έχουν ταχυδρομηθεί μέχρι 15 Απριλίου, προκειμένου να υπολογίσουμε σε πόσα έργα θα ενωθούν.

quilt_along03
Κορυφαία μέρα θα είναι το τρίτο Σάββατο του Ιουνίου, που είναι η παγκόσμια μέρα του πάτσγουωρκ.

Αν, λοιπόν, θέλετε κι εσείς να κάνετε ένα τετράγωνο μαζί μας, επικοινωνείστε μαζί μου μέσω του blog μου (marmalen.blogspot.gr) και στείλτε μου ένα μήνυμα.

Σας περιμένουμε. Είναι μια ευκαιρία να δούμε και πόσες ασχολούμαστε με την τεχνική αυτή….

Λίγα λόγια για τη δασκάλα μας

mania_bioΗ Μάνια Χατζηιωαννίδη μετά από 35 χρόνια σε θέσεις στελέχους σε μεγάλες εταιρείες, άφησε την δουλειά της προκειμένου να ασχοληθεί με ο,τι λατρεύει από μικρό παιδί: το πλέξιμο με τις βελόνες και το βελονάκι, τη ραπτική, αλλά και το πάτσγουωρκ, που είναι η πιο πρόσφατη μεγάλη της αγάπη. Μπορείς να την βρεις στο blog της marmalen.blogspot.gr στο μαγαζάκι της στο etsy αλλά και στις σελίδες του Ftiaxto.gr.

Αυτό το άρθρο που διαβάζεις γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στο Ftiaxto.gr πριν από αρκετό καιρό και ενδέχεται κάποια από τα πράγματα που αναφέρει να μην ισχύουν πια. Έχε το νου σου, λοιπόν!
Τι συμβαίνει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *