Ραβελληνικοί: 7 με 23 Φεβρουαρίου στο ravelry.com

Θα θυμόσαστε ίσως πριν τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί στο ftiaxto.gr και μιλούσε για το γκρουπ που είχε σχηματιστεί μέσα στο Ravelry.com, προκειμένου να λάβει μέρος στους Ραβελληνικούς που διεξάγονταν παράλληλα με τους Ολυμπιακούς. Μια και φέτος είναι χρονιά Χειμερινών Ολυμπιακών, ας θυμηθούμε λίγο τι είναι όλα αυτά.

Εδώ και μερικά χρόνια, παράλληλα τόσο με τους θερινούς όσο και τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες διοργανώνονται μέσα στο Ράβελρυ και οι αντίστοιχοι Αγώνες πλεξίματος. Στην αρχή ονομάζονταν Ravelympics, δηλαδή Ραβελυμπιακοί, αλλά, όταν η Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή απαγόρευσε τη χρήση του ονόματος των Ολυμπιακών Αγώνων, έγινε μια ψηφοφορία μέσα στο Ράβελρυ, προκειμένου να αποφασιστεί το νέο όνομα κι έτσι από τότε οι Αγώνες αυτοί λέγονται Ραβελληνικοί, ενώ τον καιρό που έγινε αυτό είχε σχηματιστεί και ένα γκρουπ, όπου συζητήθηκαν διάφορα πράγματα για τη χώρα μας.

Εξηγήθηκε το τι σημαίνει το όνομα, τι ήταν οι αγώνες στην αρχαιότητα και ένα σωρό πράγματα που έφεραν τη χώρα μας θετικά αυτή τη φορά στο προσκήνιο.

Φέτος λοιπόν, από τις 7 μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου γίνονται οι Χειμερινοί Αγώνες στο Sochi της Ρωσίας. Στον παρακάτω χάρτη, βλέπετε πού βρίσκεται το Σότσι.

sochi
Έτσι κι εμείς λοιπόν, ενεργοποιήσαμε και πάλι το σχετικό γκρουπ μέσα στο Ράβελρυ, ακονίζουμε τις βελόνες μας και τα βελονάκια μας και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε.

Η Μαρία Ζηλάκου έπλεξε τη σημαία για να τη χρησιμοποιήσουμε στο λογότυπο της ομάδας μας και είμαστε σε φάση προπόνησης.

Για να αγωνιστείτε κι εσείς μαζί μας, αρκεί να έχετε ένα λογαριασμό στο Ράβελρυ (είναι δωρεάν και για όσους δεν το γνωρίζουν το Ράβελρυ είναι κάτι σαν το Facebook, που απευθύνεται όμως παγκοσμίως σε ανθρώπους που πλέκουν). Στο σχετικό γκρουπ έχουν μεταφραστεί όλα όσα χρειάζονται, για να μπορούν να αγωνιστούν μαζί μας ακόμα και όσοι έχουν πρόβλημα με τα Αγγλικά.

Και όταν μιλάμε για Αγώνες, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ανταγωνισμός, παρά μόνο ευγενής άμιλλα με τον εαυτό μας και μόνο.

Ο πρώτος και βασικός κανόνας, όπως καθορίζεται από τους διοργανωτές είναι ο παρακάτω:

«Προκάλεσε τον εαυτό σου αρχίζοντας ή τελειώνοντας ένα ή περισσότερα έργα κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014».

«Τι αποτελεί πρόσκληση για σένα; Θα μπορούσε να είναι μια νέα τεχνική, το πρώτο πουλόβερ ή το πρώτο ζευγάρι κάλτσες, κάτι μεγάλο, κάτι ντελικάτο και λεπτό ή επιτέλους να τελειώσεις το θηρίο που κρύβεις μέσα στη νουλάπα σου μισοτελειωμένο για μήνες ή και για χρόνια. Ο σκοπός των Ραβελληνικών είναι να έχεις μέσα από το γκρουπ των ατόμων που αγωνίζονται μαζί σου, την υποστήριξη που χρειάζεσαι ώστε να διευρύνεις τους ορίζοντές σου στο πλέξιμο με τις βελόνες ή το βελονάκι».

Είναι για αρχαρίους, αλλά και για προχωρημένους. Είναι για όσους τελειώνουν τα πλεκτά τους εγκαίρως, αλλά και γι’ αυτούς που τα αφήνουν μέσα στο ντουλάπι μισοτελειωμένα. Είναι για αυτούς που πλέκουν μόνο ζέρσεϋ (Καλή – Ανάποδη) αλλά είναι και γι’αυτούς που πλέκουν πολύπλοκες δαντέλες. Υπάρχει ένα αγώνισμα για τον καθένα. Μέσα στο γκρουπ θα βρείτε τα αθλήματα με μια σύντομη περιγραφή για το καθένα, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε ανθρώπους που θα αγωνιστούν μαζί σας, θα σας υποστηρίξουν και θα ζητωκραυγάσουν, όταν φτάσετε στο στόχο σας.

Ελάτε, λοιπόν, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε την Ελληνική Ομάδα των Ραβελληνικών όσο πιο μεγάλη γίνεται.

Εξ’ άλλου εκτός από το γκρουπ των Ραβελληνικών υπάρχει και το γκρουπ “Πλεξίδες”, όπου μπορείτε να συζητήσετε κάθε απορία σας σχετική με το πλέξιμο και να βρείτε τη βοήθεια που χρειάζεστε από πολλές έμπειρες πλέκτριες.

Μάνια Χατζηιωαννίδη
Μαρία Ζηλάκου

Αυτό το άρθρο που διαβάζεις γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στο Ftiaxto.gr πριν από αρκετό καιρό και ενδέχεται κάποια από τα πράγματα που αναφέρει να μην ισχύουν πια. Έχε το νου σου, λοιπόν!
Τι συμβαίνει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *